Rond het Lauwersoog, 14 augustus 2016

Het Lauwersmeergebied leent zich bij uitstek voor een tocht met de Roadster langs prachtige vergezichten en wuivend riet door het hoge land van Friesland en Groningen. Daarbij leuke dorpjes en een schitterende natuur. De tocht start in Leek na ontvangst op een schitterende locatie met koffie een traktatie vanaf het Landgoed Nienoord

We gaan eerst door Friesland naar het noorden. Via dorpjes als Visvliet, Burum, Pieterzijl en Munnikezijl komen we aan bij de zuidkant van het Lauwersmeergebied. Hierna passeren we Dokkumer Nieuwe Zijlen en via Ezumazijl gaan we door naar Oostmahorn aan de rand van het Lauwersmeer. Onderweg passeren we de vele gemalen en sluizen die ervoor zorgen dat we droge voeten houden.

We verlaten Friesland. Via de haven van Lauwersoog, met uitzicht op de Wadden en Schiermonnikoog, keren we terug door de Provincie Groningen. We rijden vlak langs de randen van het Lauwersmeer. Tip voor de vogelliefhebbers: neem een verrekijker mee want er is heel veel te zien. We rijden door Zoutkamp en Houwerzijl (met een heus theemuseum in een oude kerk) en gaan via Electra (prachtig imposant gemaal) terug naar het zuiden. Via de dorpjes Kommerzijl, Niezijl en langs het van Starckenborgkanaal door Zuidhorn keren we terug naar Leek, waar we traditioneel afsluiten met een hapje en een drankje.

Planning voor deze dag:

  • Aankomst vanaf 9.30 uur
  • Start tourrit 10.30 uur
  • Terugkomst vanaf 16.00 uur
  • Uiterlijk 16.45 uur

Er is mogelijkheid om te blijven eten. Er is keuze uit 2 drie gangen varianten:

  • Menu met vis
  • Menu met vlees

Kosten zijn € 25,00 p.p. Uw voorkeur moet u aangeven bij het aanmelden.

De tourrit zal rond de 110 KM zijn.

DSC_0620 (640x425)

Organisatie Janny Koers en Bennie Dijkstra.

 

Geef een reactie