Persberichten

Pagina met persberichten over onze clubactiviteiten.

In en om Ootmarsum (website 18 mei 2015)

Na afloop van de BMW Roadster Twenterit kreeg organisator Henk Sjoers het ene compliment na het andere. De Ootmarsummer glimlachte naderhand dan ook van oor tot oor, want samen met zijn naaste familie, liet hij de 86 deelnemende BMW Cabrio’s ‘zweven’ over de meest mooie karakteristieke Twentse wegen om zo de deelnemers een fantastische Twenterit voor te schotelen.

IMG_8363-630x300

 

Op deze zonnige zondagmorgen was het parkachtig terrein van het Openluchtmuseum het prachtige decor van de start van deze ‘Twenterit’. Vanaf half tien verzamelden zich daar de eerste BMW Cabrio’s van het type Z3, Z4 en Z8. De trotse BMW bezitters van deze Cabrio’s kwamen uit het hele land, maar ook uit naburige naties.

IMG_8483

Om half elf reed Henk Sjoers als hekkensluiter met zijn unieke auto het terrein af. Hij volgde een lint van 85 andere BMW Cabrio’s. Met ronkende motoren, een sportieve uitstraling en glimmende bolides trok het gezelschap door Twente en een deel van Duitsland. In Fleringen werd een behendigheidsproef gehouden. Een balletje op een kinderlaarsje moest zo dicht mogelijk genaderd worden. Dat lukte de heer Koelma het beste, want met zijn BMW kwam hij op 0 centimeter van het laarsje, terwijl het balletje bleef liggen. Na dit sociale gebeuren viel er voor de deelnemers nog veel meer te genieten. Via de meest mooie plekjes, waaronder het Stift, de prachtige weggetjes rondom de Lutte, kwam men over de grens bij de molen van Gildehaus aan. Ook werd het slot in Bentheim bezocht en vervolgens kon men nog even 8 kilometer Duitse Autobahn meenemen. Dat werd dus ‘effe gassen’ voor de meeste BMW Cabrio’s. Na deze ‘uitlaatklep’ werd de route vervolgd via het Lutterzand.

IMG_8441

Ook daar had Henk Sjoers een sociaal uitje bedacht door de deelnemers te laten klootschieten. Mevrouw Pirsouw won de strijd bij de dames, terwijl de heer Beverdam de beste BMW klootschieter bij de heren was. Daarna werd het laatste traject afgelegd via Denekamp en Singraven om vervolgens als eindpunt uit te komen bij Gasterij De Weemhof in Ootmarsum. De deelnemers, die daar binnenkwamen, klopten de familie Sjoers regelmatig op de schouders en strooiden met complimenten. “Top geregeld, wat een schitterende route en wat is dit een prachtig stukje Nederland,” zijn een greep uit de vele opmerkingen aan het adres van de Ootmarsumse organisatie.
Ook de voorzitter van de Roadsterclub bedankte tot slot Henk en Marry Sjoers voor de perfecte organisatie. “Het klopte tot op de millimeter. We hebben hier in Twente een geweldige dag gehad. Er is veel zorg en aandacht besteed aan deze route en we hebben er allemaal ontzettend van genoten,” liet de Roadsterclubvoorzitter weten. Zijn woorden werden direct gevolgd door een klaterend applaus van de BMW Cabrio bezitters, die lieten weten beslist nog eens terug te komen naar het mooie en rustige Twente.
De redactie van In en Om is trots op de fraaie foto’s van Caspar Kouijzer.

Link naar website In en Om Ootmarsum met meer foto’s.

Geef een antwoord