Er gaat niets boven Groningen en mooi Drenthe, 22 mei 2022


Evenementgegevens


Binnenkort kunt u zich opgeven voor een prachtige tocht door een deel van Drenthe en Groningen. Twee mooie provincies die, als men kennis heeft gemaakt met de schoonheid van het landschap, bij velen in de smaak zullen vallen. Graag brengen we u via deze charme-brief op de hoogte van de vele genietmomenten die men hier aan kan treffen. Kom eerder naar dit gebied, boek meerdere overnachtingen, neem de wandelschoenen mee, huur een fiets, ga onthaasten en geniet.

We starten in de hoofdstad van Drenthe . Assen heeft veel te bieden, zo is er voor de motorliefhebbers het TT-circuit en voor de kunstliefhebbers een prachtig museum met tot 27 maart een tentoonstelling over de werken van Frida Kahlo. Echt de moeite waard nu al een kijkje te nemen, Al rijdend door Drenthe trekt er allerlei moois aan je voorbij. Je komt door Nationale Parken, prachtige natuurgebieden, gezellige dorpjes en je ontdekt de mooiste historische plekjes. Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Koloniën van Weldadigheid, de Hunebedden en de Hondsrug UNESCO Global Geopark.

Ontdek heidevelden, bossen en beekdalen met kronkelende stroompjes.

Het Nationaal Park de Drentse Aa is het best bewaarde esdorpenlandschap van West-Europa. Hier vind je het Baloërveld en de grootste schaapskooi van Drenthe. Prachtige Esdorpen met authentieke Saksische boerderijen. Breng een bezoek aan Orvelte, Geopark Expeditiepoort IJstijden, Het Boomkroonpad, het Veenpark in Barger Compascuum, het Dwingelderveld of het grootste hunebed D-27 in Borger. Even via Google zoeken.

Vanuit de Drentse veenkoloniën gaat het landschap vloeiend over in de Groninger veenkoloniën.
Wat eeuwenlang hoogveen was heeft men getransformeerd tot de Veenkoloniën met zijn langgerekte kanalen. Ontdek Groningen: bezoek de polders en klim op de dijken en kijk over de Dollard of over het Wad. Ga naar het noordelijkst puntje van Nederland: De Noordkaap. Kijk naar het kunstwerk genaamd de Hemelpoort. Wat een wijds uitzicht!

Breng een bezoek aan Appingedam met zijn overhangende keukens. Pieterburen is natuurlijk ook het bezoeken waard, een prachtig dorp met het bekende zeehondencentrum en het startpunt van het Pieterpad (482 km naar Maastricht). Voor de mooiste stillevens gaat u naar Henk Helmantel in Westeremden, bekijk zijn atelier en drink thee in zijn tuin. Het nationaal Park Lauwersmeer behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en is een populair natuurgebied. Groningen, de hoofdstad van de provincie, heeft natuurlijk ook veel te bieden.

Beklim de Martinintoren, drink koffie bij de Kosterij en loop door de Prinsentuin, een oase van rust in de drukke stad. Wandel door de goed onderhouden hofjes en bekijk een van de mooiste stations van Nederland. Het prachtige museum wat gedeeltelijk in het water van het Verbindingskanaal is gebouwd is uniek. Voor het mooiste uitzicht over de stad Groningen gaat u naar het Forum. D.m.v. de vele roltrappen bent u in een mum van tijd boven en heeft u een overweldigend vergezicht over de stad. Stad en Ommeland zeggen de Groningers.

Het Ommeland is niet alleen prachtig om door te rijden, fietsen of wandelen, het biedt rust en ontspanning maar het heeft ook een breed cultureel erfgoed wat door veel vrijwilligers in stand wordt gehouden. Maak een rit met de stoomtrein de STAR van Stadskanaal naar Veendam. Breng een bezoek aan de Vestingstad Bourtange of dompel u onder in het leven in het Klooster in Ter Apel. Laat u verwennen in Thermen Bad Nieuweschans of ga lekker snuffelen in een kunstgalerie in Oude Schans.

U ziet er is echt veel te doen en te bekijken in Drenthe en Groningen, we willen u graag laten genieten van onze mooie provincies. Wees welkom.

We verheugen ons erop u 22 mei 2022 te mogen ontmoeten op onze startlocatie bij de BMW garage Vriesendijk te Assen. We hopen samen een mooie rit door de provincie Drenthe en Groningen te mogen rijden.

De Organisatoren:
Herman en Nannie Hillenga.
Roelf en Klazien de Lange.
Adviseurs:
Heinze en Aafke Helder.