Het Groene Hart rit


Evenementgegevens


Het Groene Hart van west-Nederland staat bekend om z’n groene weilanden en bomenrijen, maar het wordt eigenlijk nóg meer bepaald door water: plassen, riviertjes en rivieren, kanalen. Vanwege de veengrond is een hoge waterstand in dit deel van Nederland essentieel, anders droogt de grond onomkeerbaar in! Dus zelfs waar je geen water ziet, zit het slechts cm’s onder het oppervlakte.

Welkom in dit waterrijke, groene, vlakke, lage én prachtige deel van Nederland. Bijna altijd zult u wel iets van gebouwen, masten en schoorstenen aan de horizon zien, want we zijn niet voor niets omgeven door de Randstad, het dichtstbevolkte deel van een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Het Groene Hart is ook doorspekt met fraaie oude stadjes zoals Gouda, Oudewater, Montfoort, Schoonhoven, en ook die zullen we niet vergeten. Het rijden met een cabrio in zo’n stadje is sowieso adembenemend – wat een onbelemmerd zicht op de geveltjes en de uitbundige stedenpracht.


We starten én eindigen onze rit in het fraaie Hotel Nieuwerkerk, Parallelweg Zuid 185 te Nieuwerkerk aan den IJssel (www.hotelnieuwerkerk.nl) Voor degenen die van ver weg komen een uitstekende gelegenheid om de avond tevoren al neer te strijken. En voor wie graag nablijft, staat een heerlijk meer gangen buffet diner à €25 gereed.

Het programma is zoals vanouds als volgt:

  • Ontvangst: Vanaf 9:30 hrs
  • Vertrek: Om 10:30 hrs
  • Aankomst: Vanaf 16:30 hrs
  • Prijsuitreiking: Om 17:15 hrs
  • Vertrek: Om 17:30 hrs
  • Aanvang buffet: Stipt om 17:45 hrs

Wij wonen al 23 jaar in deze streek en genieten er steeds weer van. De voorbereiding van deze tocht heeft ons weer nieuwe plekjes doen ontdekken. We hopen daarom velen van jullie op 20 augustus te mogen ontmoeten in onze “achtertuin”. Wees welkom, kap open, en geniet!

Paulus & Coranne Steenkamp