Moselblick weekend Duitsland


Evenementgegevens


De inschrijvingen voor deze rit vindt u in de deelnemerslijst

De Moezel van Trier tot Koblenz

De romantische rivier de Moezel zal zeker geen onbekende zijn in onze auto-reizende club.
Slingerend door het landschap vind je op haar flanken de uitgestrekte wijnbouw terrassen die de streek beheersen. Het geldt als het oudste Duitse wijnbouw gebied met de steilste wijngaard van Europa, de Bremmer Calmont, nabij het dorpje Bremm.

Dit weekend maken we niet alleen kennis met de rivier an sich, maar ook met de wijndorpjes die lijken op modelbouwdorpjes, bekend van miniatuur spoorbanen.
Het landschap links en rechts van de Moezel geldt als één van de mooiste romantische streken van Duitsland, zowel onder in het dal als boven in de ‘bergen’.

Wij zijn niet de eersten die dit prachtige gebied ‘door trekken’. Al eeuwen geleden hadden de Romeinen de streek ontdekt en meer nog dan dat, de uitgelezen grond voor de wijnbouw.
Voor hen waren er 500 jaar voor Christus al de Kelten, die hier een hoogstaande cultuur ontwikkelden. Na de Romeinen kwamen in de Middeleeuwen de Franken en door hen de vele machtige kloosters. Ook in die tijd werden de romantische kastelen en burchten (waarvan vele bewaard zijn gebleven) gebouwd, met als pronkstuk de burcht op de berg in Cochem (te bezichtigen).

We worden op de vrijdag 23 juni rond 16.00 uur verwacht bij hotel Pollmans te Ernst, waar we van een gezamenlijk diner kunnen genieten en waar we tot aan zondagochtend verblijven.

Na het ontbijt op zaterdag voert de tocht ons door de heuvels langs de Moezel, via het plaatsje Ediger naar het klooster Mariënburg met een prachtig uitzicht over het dal. In Sankt Aldegund kunnen we op eigen gelegenheid een likeurstokerij bezichtigen, een aanrader. We komen langs Beilstein, het pronkstuk van de Moezel, dat met haar unieke marktpleintje en haar vakwerkhuizen al menigmaal decor is geweest voor romantische films.

Na het diner op zaterdag en het ontbijt op zondag slingeren we, grotendeels langs de Moezel, naar Benediktiner Abtei Maria Laach, om daar de lunch te genieten, waarna een ieder zijns weegs kan gaan.

Datum: 23 t/m 25-06-2017
Regio: Duitsland
Organisatie: Milly en Stienes Westerhuis