De Polderrit, 22 juli 2018


Evenementgegevens


Het polderlandschap van de Flevopolder en de Noordoostpolder is bijzonder en toch voor velen onbekend. Naast de bijzondere natuur en moderne woningen van forensen, die dagelijks naar de Randstad rijden, is het uitgestrekte landschap met Hollandse luchten, windmolens en gevarieerde bezienswaardigheden zeker de moeite waard voor een zomerse rit.

Omdat de afstanden tussen de bezienswaardigheden groter zijn dan gebruikelijk is de lengte van de rit langer dan alle andere ritten (met toestemming van het bestuur). Maar door de lange en rustige wegen, waarop je automatisch veel kilometers maakt, is de duur van de rit niet langer dan men gewend is. Ja, de snelheid ligt op aan aantal stukken wat hoger dan gebruikelijk!

Passend bij het polderlandschap hebben wij een start- en tevens eindlocatie gevonden in het hart van de Flevopolder met een mooi terras en een grote parkeerplaats:


De Meeuwenhoeve
Meeuwenweg 28
8218 NE Lelystad
Tel: 0320 288 246
www.de meeuwenhoeve.nl

Helaas is hier geen gelegenheid om te dineren.

Verzamelen: vanaf 9.30 uur
Start rit: 10.30 uur
Aankomst eindpunt: uiterlijk 16.45 uur

De rit is dusdanig uitgezet zodat we onderweg langs voldoende, meestal aan het water gelegen horecagelegenheden komen en zelfs langs picknickplaatsen.
Nu nog mooi weer en dan wordt het een rit anders dan anders.

Organisatie rit:
Bartus Frommé en Mieke Honselaar (“oud” polderbewoners)