Sfeervolle grens taferelen in Twente, 24 juli 2022


Evenementgegevens


Beschrijving van de route
Wij nodigen jullie uit voor de “Sfeervolle grens taferelen in Twente rit” op zondag 24 juli 2022. Deze route voert u door het afwisselende grensgebied van Twente.

 

We beginnen de rit in Duitsland en rijden over voornamelijk de landelijke B-wegen. U kunt daarbij genieten van de pareltjes van het Twentse landschap. In de route zitten vele terrassen waar kan worden genoten van een heerlijke lunch of een lekkere sorbet.

 

 

De lengte van de route biedt ook royaal gelegenheid om er even uit te gaan en een van de vele bijzondere locaties zoals de watermolen in Lage met een laantje waarin boerderijen van Twickel staan.

De route voert ook langs de watermolen van Singgraven en de Dinkel in het Lutterzand.

 

 

 

Bij de Wilmersberg aan de achterzijde van het hotel het uitzicht dat de vroegere textiel baronnen hadden op het indrukwekkende landschap.

 

 :

Aan het eind van de route komen we bij de Kroezeboom, het oudst geregistreerde exemplaar van een zomereik (quercus robur) in Nederland. Voor de “echte piloten” onder ons krijgen we ook nog zicht op de BH van Jannink in Mander om te eindigen bij het startpunt.

Gezien het toeristische karakter van deze omgeving zijn vele mogelijkheden aanwezig om onderweg iets te drinken of te eten.

Start en finish

De route start en eindigt bij:

Wirtshaus/Biergarten“Schweinswirt”
Adres: Uelser Diek 28
49843 Uelsen-Halle Duitsland
☎ 0049 5942 988538
wilkommen@schweinswirt-uelsen.eu
 

U wordt verwacht om 9.30 uur waarbij koffie/thee en kuchen wordt geserveerd.

De route begint om 10.30 en eindigt bij dezelfde locatie rond 16.00 uur.

Daar zal weer onder het genot van een drankje (2 stuks, keuze uit fris, bier of huiswijn, geen speciaal bier) en bitterballen de dag kunnen worden doorgenomen om rond 18.00 uur weer huiswaarts te gaan.

Diner
Voor het avondeten kan men zich opgeven voor een echt Duits Schweinswirt buffet met onbeperkt spareribs, schnitzels of kip met gebakken aardappels of patat en rauwkost. Dit voor een voor de prijs van €22,50, exclusief drank. Indien u daar gebruik van wenst te maken moet u dat bij de inschrijving aangeven. Voor dieetwensen graag even een bericht sturen via de coordinator.

Hotel opties
Voor overnachtingen is er genoeg te vinden in de regio waaronder ook de grotere hotels zoals Van der Valk in Almelo en Hengelo of juist een van de sfeervolle kleine hotels in de omgeving van Ootmarsum, Oldenzaal of in het Duitse gebied van Uelsen.

Kijk ook op de website visittwente.nl
Daar vind je meer dan voldoende info om van de BMW Roadster rit een leuk weekend of week te maken.

Organiserend team
Henk Sjoers en Frank Achterbosch
☎ 06-452 932 50 of 06-201 880 76
ec-binnenland@bmwroadsterclub.nl