Weerribben, 20 oktober 2019


Evenementgegevens


De route begint bij Restaurant De Otterskooi, Dwarsgracht 54, 8355 CW Giethoorn.Dwarsgracht is een plaatsje aan het “eind” van de we(g)reld.De start locatie is alleen vanuit Giethoorn over de weg te bereiken.

Nu vind de rit op zondag plaats en zien we weinig van Giethoorn.Het is voor degene die dat leuk vindt wel een super mooie omgeving om al een dag(en) eerder te bekijken. Bij goed weer is er zelfs met een bootje te varen, te huur op diverse locaties in Giethoorn.

Giethoorn wordt tegenwoordig zeer veel bezocht door hordes toeristen uit de Oosterse landen en op drukke dagen kun je er over de koppen lopen.

Gezien deze unieke omgeving is het zeker de moeite waard om voor een bezoek een dag uit te trekken. Reserveer daarvoor tijdig een hotel of logie locatie. (20 oktober is het begin van de herfstvakantie)Grotere plaatsen in de omgeving daarvoor zijn Meppel of Steenwijk.Verder zit in het nabijgelegen Blokzijl het bekende hotel-restaurant “Kaatje bij de Sluis”

De rit voert ons zondag vanuit de weerribben over de mooiste weggetjes door de kop van Overijssel en we eindigen een eind naar beneden in Vilsteren vlak bij Ommen.

De eindlocatie is Logie Herberg De Klomp, Vilsterenseweg 10, 7734 PD Vilsteren. Hier zijn ook een 10-tal hotelkamers, reserveer dus tijdig er zijn nog enkele vrij.Andere overnachtingen zijn mogelijk in bijvoorbeeld Ommen of Dalfsen op ca 8-10 km afstand. Ook deze omgeving is bij uitstek geschikt een dag(en) extra te verblijven.

Na afloop van de rit kan deelgenomen worden aan een driegangenmenu voor €30 per persoon. Het volgende keuzemenu is hiervoor samengesteld:

Voorgerecht Wildbouillon met shiitake ravioli en een scheutje madeira.
of
Langzaam gegaarde buikspek  met truffelaardappel, hazelnoten en Zwolse mosterd
Hoofdgerecht 3 bereidingen van knolselderij met kruim van walnoot en schuim van morilles en gepofte knoflook
of
Gebakken hertenbiefstuk op crème van aardperen, gebakken shiitake en schuim van rode kool
of
Doradefilet op de huid gebakken met jus van sjalot
Nagerecht Ananas gemarineerd met rozemarijn, kruidnagel, kardemomijs
of
Vruchten Sorbet

We hopen op mooi weer ter afsluiting van het seizoen.

Organisatie:
Wilma & Frank Achterbosch