Het geheim van het autopoetsen

Al een tijd ben ik aan het rondkijken naar auto’s die erg mooi gepoetst zijn en wat het geheim hierachter is. Met name de poets-swirls die je in het directe zonlicht ziet zijn me een doorn in het oog en zou ik er graag uit willen hebben.
13 September was ik op een old-timerdag in Alphen a/d Rijn, heel veel glimmende auto’s en diverse kramen met allerlei autospullen. Daar trof ik een bedrijf dat een demonstratie gaf over poetsen en lakverzegeling. Na een lang gesprek met de eigenaar gehad te hebben besloot ik om eerst eens een bezoek aan zijn bedrijf in Alphen te brengen. Dat zag er erg verzorgd uit, je kon er van de vloer eten, gelijk werd de auto geinspecteerd. Gelijk maar een afspraak gemaakt voor poetsen en verzegelen van de lak.
18 September de auto ’s morgens gebracht, een fiets van de eigenaar meegekregen, wat rondgereden langs de Oude Rijn en het gezellige binnenstadje van Alphen bekeken, kopje koffie hier, en een broodje daar, en weer terug naar Pica Carcleaning.
De auto stond inmiddels in de lakverzegeling die 2 uur in moet trekken. Op het kantoor nog wat koffie en thee gedronken, en over auto’s gekletst. Toen kon men beginnen met het uitpoetsen. Tja, en dan weet je waarom je het door een vakman laat doen, swirls en kleine krasjes waren er uit gepoetst. Hij leek wel mooier dan toen ik hem bij de dealer kocht. Over 3 jaar zien ze me daar weer terug (3 jaar lakverzegeling). Toch wel raar dat je daarna in je auto stapt alsof je hem net nieuw geleverd hebt gekregen, voorzichtig naar huis gereden en in de garage gezet, nog net geen doek overheen gedaan!
Uiteraard hebben we het ook over onze club gehad, met als resultaat dat clubleden op vertoon van de clubpas, 10% korting krijgen.
Al met al, een gezellige en vruchtbare dag gehad in Alphen a/d Rijn. Het is ook goed te combineren met een dagje Avi-Fauna of een boottocht over de Oude Rijn. De hele beurt neemt toch gauw 6 uur in beslag.

Siebe Fuykschot
poetsen Z4 009

poetsen Z4 015

1 gedachte op “Het geheim van het autopoetsen

  1. Ziet er super uit! Zwart/Blauw is een “rot kleur” waar je de swirls heel snel op ziet. Ik heb 2 jaar geleden ook zo’n lakverzegeling gehad op een zwarte auto en ondanks dat ik de auto met de hand was komen ze langzamerhand weer terug. Veel schoon water gebruiken en veel schone lappen klaar hebben liggen tijdens de wasbeurt houden de swirls ver weg leert de ervaring.

Reacties zijn gesloten.