Lancering Vestingstedenroute.nl

1 linie, 11 vestingsteden, 1001 ontdekkingen en vele unieke samenwerkingen
De eerste autoroute voor Vestingsteden is een feit. Begeleid door een feestelijke klaroenstoot van een stadsheraut van Steenbergen en begeleidt door Bergsche Battery, het stadsleger van Geertruidenberg, heeft Willemijn van Hees, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden (VNV) samen met Peter Staal, directeur van de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC) de Zuiderwaterlinieroute ‘geopend’. De VNV en KNAC werken samen om de geschiedenis te ontsluiten en mensen plezier te laten beleven in autorijden. Via site Vestingstedenroute.nl, een app en een boekje is de route voor een breed publiek toegankelijk. Op de site is ruimte voor horecaondernemers en erfgoedorganisaties om hun aanbod en aanbiedingen te delen.

Vestingstedenroute.nl is een initiatief van de VNV en de KNAC. De gedachte achter deze samenwerking is om vestingsteden te verbinden via een speciaal samengestelde toeristische autoroute en daarmee meerwaarde te bieden voor de omgeving, de erfgoedparels en de horeca. De Zuiderwaterlinieroute is de eerste route die is voortgekomen uit deze samenwerking. De route leidt langs 11 Brabantse vestingsteden en talloze erfgoedparels zoals forten, kastelen, schansen en vestingwallen.

Op de homepage van Vestingstedenroute.nl staat een sfeerimpressie/videorondleiding van de route. Er is ook een boekje beschikbaar over deze route. Voor KNAC-leden gratis te bestellen in de webshop van de KNAC. Niet-leden betalen €2,50 inclusief verzendkosten.

Geef een antwoord