Moselblick, 23-25 juni 2017

De inschrijvingen voor deze rit vindt u in de deelnemerslijst

De Moezel van Trier tot Koblenz

De romantische rivier de Moezel zal zeker geen onbekende zijn in onze auto-reizende club.
Slingerend door het landschap vind je op haar flanken de uitgestrekte wijnbouw terrassen die de streek beheersen. Het geldt als het oudste Duitse wijnbouw gebied met de steilste wijngaard van Europa, de Bremmer Calmont, nabij het dorpje Bremm.

Dit weekend maken we niet alleen kennis met de rivier an sich, maar ook met de wijndorpjes die lijken op modelbouwdorpjes, bekend van miniatuur spoorbanen.
Het landschap links en rechts van de Moezel geldt als één van de mooiste romantische streken van Duitsland, zowel onder in het dal als boven in de ‘bergen’.

Wij zijn niet de eersten die dit prachtige gebied ‘door trekken’. Al eeuwen geleden hadden de Romeinen de streek ontdekt en meer nog dan dat, de uitgelezen grond voor de wijnbouw.
Voor hen waren er 500 jaar voor Christus al de Kelten, die hier een hoogstaande cultuur ontwikkelden. Na de Romeinen kwamen in de Middeleeuwen de Franken en door hen de vele machtige kloosters. Ook in die tijd werden de romantische kastelen en burchten (waarvan vele bewaard zijn gebleven) gebouwd, met als pronkstuk de burcht op de berg in Cochem (te bezichtigen).

We worden op de vrijdag 23 juni rond 16.00 uur verwacht bij hotel Pollmans te Ernst, waar we van een gezamenlijk diner kunnen genieten en waar we tot aan zondagochtend verblijven.

Na het ontbijt op zaterdag voert de tocht ons door de heuvels langs de Moezel, via het plaatsje Ediger naar het klooster Mariënburg met een prachtig uitzicht over het dal. In Sankt Aldegund kunnen we op eigen gelegenheid een likeurstokerij bezichtigen, een aanrader. We komen langs Beilstein, het pronkstuk van de Moezel, dat met haar unieke marktpleintje en haar vakwerkhuizen al menigmaal decor is geweest voor romantische films.

Na het diner op zaterdag en het ontbijt op zondag slingeren we, grotendeels langs de Moezel, naar Benediktiner Abtei Maria Laach, om daar de lunch te genieten, waarna een ieder zijns weegs kan gaan.

Datum: 23 t/m 25-06-2017
Regio: Duitsland
Organisatie: Milly en Stienes Westerhuis

16 gedachten over “Moselblick, 23-25 juni 2017

 1. Wij willen ons graag alsnog aansluiten als dat nog kan. Hoe doe ik dat?

  • Gerard en Roelie,

   De plaats, die vanmorgen nog open was, was binnen enkele minuten opgevuld en daarna kreeg ik nog een aantal aanvragen. Ik probeer voor alle gegadigden nog een plaatsje te reserveren, maar ik kan nu niet zeggen of het gaat lukken.

   Je kunt me altijd een mailtje sturen (evenementen@bmwroadsterclub.nl); dan zet ik je op een reservelijst en dan krijg je van mij bericht of het alsnog lukt. Dat duurt dan wel enkele dagen.

   Groet

   Stienes Westerhuis
   evenementen coördinator a.i.

 2. Beste deelnemers aan dit evenement,

  Mijn laatste zin in mijn vorige reactie was, dat ik zodra ik meer zou weten, ik er op terug zou komen. Dat deed ik inmiddels bij de reservisten en die weten inmiddels, dat iedereen, die zich opgegeven heeft, mee kan en ook, dat allen bij Pollmann in Ernst gaan logeren.

  Ik ga er van uit alle deelnemers met deze informatie van dienst te zijn.

  Met een vriendelijke groet,
  Stienes Westerhuis
  Evenementen Coördinator a.i.

 3. Beste reservisten voor ons Moselblick-evenement,

  Even een tussenbericht.
  Inmiddels heb ik tien extra kamers kunnen reserveren, waardoor het totaal nu op veertig kan komen. Omdat de hotellerie in ieder geval in de omgeving van Ernst tot ongeveer 1 maart bedrijfsvakantie houdt, ben ik nog niet in staat om met zekerheid iets over de totale prijs van het evenement voor deze tien equipes, die hiervan gebruik gaan maken, te zeggen. Ik weet uiteraard de prijs van de kamers, maar ik ken nog niet de prijs van wat er nog bij moet voor diners en lunch. Ik schat de kans groot in, dat we het voor ongeveer dezelfde prijs aan kunnen bieden, maar dat weet ik graag eerst zeker voordat ik er definitief iets over roep.

  Alhoewel ik dat aanvankelijk niet van plan was, ben ik toch ‘uitgeweken’ naar (een uitloper van) Cochem, op 3,9 km afstand van Pollmans in Ernst. De kamers van dat hotel in Cochem zijn vier jaar geleden gerenoveerd en het restaurant etc. is vanwege de verbouwing nu nog gesloten.

  Er staan op dit moment meer gegadigden op de reservelijst dan tien, maar het is te verwachten, dat zich op het laatste moment toch deelnemers af moeten melden. Om die reden vermoed ik, dat het allemaal wel los zal lopen.

  Zodra ik meer weet kom ik er op terug.

  Met een vriendelijke groet,

  Stienes Westerhuis
  Evenementen Coördinator a.i.

  • Hoi Stienes
   Door omstandigheden hebben wij ons niet in kunnen schrijven.
   Zie nu dat er een resereve lijst is.
   Mocht er plek zijn dan willen wij heel graag mee.
   Groet Marlies en Tjeu Jacobs

   • Dag Marlies en Tjeu,

    Ik verwijs naar mijn reactie op de vraag van Gerard en Roelie van vandaag.

    Groet,

    Stienes Westerhuis
    evenementen coördinator a.i.

 4. Hoi Stienes,Wij zouden ook graag mee willen rijden met de rit in Duitsland.Is dit nog mogelijk?
  Groetjes,
  Birgitta van der Helm

  • Uiteraard zet ik jullie er ook bij op de reservelijst

   Groet

   Stienes

 5. Beste Stienes,

  Wij zijn vorige week lid geworden en zie dat de Moselblick tour gesloten is.
  Kunnen wij ook op de reservelijst geplaatst worden?

  mvrgr Jan en Marie-anne

  • Ik zet jullie er ook bij. Ik ben overigens nog steeds aan het zoeken naar een aanvullende locatie.

   Groet

   Stienes Westerhuis
   Evenementen Coördinator a.i.

 6. Zie, dat de inschrijving al is gesloten. Kan ik nog op de reservelijst worden geplaatst, zodat ik wellicht toch nog mee kan??

  Groeten Fons Ebben en Floris Volman.

 7. Goedemiddag, welke volgorde wordt aangehouden? De volgorde van inschrijving of de alfabetische volgorde.? Wij waren nr 7 die ingeschreven heeft en zijn nr 37 op de alfabetische lijst. Graag horen we hier meer over

  • Uiteraard hanteren we de volgorde van aanmelding en niet de alfabetische. De volgorde van aanmelding is nauwkeurig geregistreerd.

 8. Beste geïnteresseerde in dit evenement,

  Anders dan ik gehoopt heb moet ik nu vaststellen, dat het nu niet mogelijk is gebleken bij hotel Pollmans definitief meer kamers te reserveren dan 30.

  Ik ben bezig om in de directe omgeving aanvullend kamers te reserveren, waardoor een ieder, die ingeschreven heeft, toch mee kan.

  Vaak is het ook zo, dat kamers, die vroeg vantevoren in optie zijn gegeven, toch niet definitief gereserveerd worden, waardoor het zinnig is om een reservelijst aan te leggen.

  Tenzij daartegen bezwaar wordt gemaakt zet ik wie ingeschreven heeft met een volgnummer vanaf 31, op de reservelijst.

  Ik hoop er op, dat het uiteindelijk nog kan lukken, maar gelet op de huidige stand van zaken kan ik niet anders dan de bovenstaande informatie geven. Ik houd jullie op de hoogte.

  Vriendelijke groet,

  Stienes Westerhuis
  Evenementen Coordinator a.i.

 9. Geweldig vooruitzicht om weer niet te ver van huis te zijn en toch een heel mooie rit te gaan rijden.

Reacties zijn gesloten.