Tourrit Texel, 17 mei 2020

Op 17 mei 2020 organiseren we weer een tourrit over het eiland.
Texel, parel van de Wadden, maar ook Nederland in het klein. Strand, duinen, dijken, polders, molens, havens en een vuurtoren. Eiland van rust en ruimte, maar ook met een enorme verscheidenheid aan activiteiten en mogelijkheden. Dit betekent wel dat we met de veerboot het Marsdiep bij Den Helder moeten oversteken.
De kosten hiervoor bedragen €37,00 per auto v.v. (incl. inzittenden).

De dag begint op de voormalige Rijkswerf Willemsoord in Den Helder (www.willemsoordbv.nl). Hier staat koffie of thee vanaf 09.30 uur klaar in de Koninklijke Marine Stadshal bij theater de Kampanje (www.kampanje.nl). Er is een zeer ruim parkeerterrein op de voormalige Rijkswerf.
Het is wel belangrijk dat we op tijd vertrekken naar de boot om een ticket te kopen, zodat iedereen gelijktijdig mee kan met de veerboot van 11.30 uur. (www.teso.nl).

Op het eiland hebben we een route uitgezet van ± 75 km langs de meest belangrijke plaatsen en bezoek mogelijkheden zoals Het Texelse wad, Ecomare, Museum Kaap Skil, de Slufter, de vuurtoren Texel en het vliegveld van Texel, waar ook een paracentrum en Luchtvaart en Oorlogsmuseum is.
Op dit toeristische eiland zijn vele horeca gelegenheden om onderweg iets te eten of drinken.
We eindigen de tourrit bij de veerboot. Als we de boot van 16.00 uur naar het vasteland nemen kunnen we om 16.30 uur bij theater de Kampanje onder het genot van een glaasje en een bitterbal de rit afsluiten. Degenen die willen blijven dineren voordat ze naar huis rijden kunnen dit met ons doen in hetzelfde pand gelegen restaurant Stoom. (www.restaurantstoom.nl)
Als je een dag eerder naar Den Helder wilt komen dan zou je kunnen overnachten bij de volgende hotels: Hotel Lands End (www.landsend.nl) of Grand Hotel Beatrix (www.grandhotelbeatrix.com). Wil je langer op Texel blijven dan zijn er vele overnachtingsmogelijkheden te boeken; o.a. via de VVV (www.texel.net). Twee suggesties zijn Hotel Op Duin in de Koog (www.opduin.nl) of het appartementenhotel Bos en Duin in Den Hoorn (www.bosenduin-texel.nl) op Texel.

We hopen jullie te ontmoeten in Den Helder.
Groeten,
Peter en Atie Molenmaker