Van paleizen naar polders, 21 augustus 2022

Na vorig jaar succesvol de rit ‘Natuurlijk Zuid Holland’ te hebben georganiseerd, bieden we u dit jaar de ‘Van Paleizen naar Polders’ rit aan.

Anders dan gebruikelijk beginnen we niet bij een BMW dealer of een in zaal, maar bij een voormalige Toyota dealer. En dan gelijk bij de bekendste uit de regio, namelijk Louwman. Die heeft ook een leuke verzameling auto’s staan in het Louwmanmuseum en daar worden wij verwacht om 10 uur. De eerste 40 auto’s mogen op het plein voor de hoofdingang parkeren, de rest mag parkeren in de keerlus voor de bussen. Er zijn parkeerwachters aanwezig. Rijdt u niet de parkeergarage in! De kosten daarvan zijn dan voor eigen rekening!

In de Great Hall drinken we gezellig een kopje koffie met wat lekkers, vergezeld door onder andere de oudste Roadster van BMW, de 328 uit 1936!

Aansluitend krijgt u de gelegenheid om dit schitterende automuseum te bezoeken.

De tijd die u hieraan kwijt bent hebben we gecompenseerd door de rit wat te verkorten, maar niet te versoberen!

U gaat door de binnenstad van de Hofstad, langs paleizen, over en langs mooie pleinen, de Hofvijver om zo langs het Haagse bos de stad te verlaten richting Wassenaar. Langs luxueuze villa’s, in een groene omgeving brengen we u naar Leiden. Langs de Hortus Botanicus en de oude Sterrenwacht. Vandaar trekken we door de polders richting Alphen aan den Rijn, om langs de Oude Rijn te slingeren. Binnendoor toeren we naar Stompwijk en daarna langs de Vliet, zo richting Leidschendam, bij de oude sluis.

De rit eindigt in Leidschendam, in een gezellig Hotel-Restaurant waar we hopelijk met z’n allen het glas kunnen heffen op een geslaagde dag!!!

Kom hier niet te vroeg aan, het kan druk zijn door het winkelend publiek, vanaf 16 uur zal het wat rustiger worden .

Er is gelegenheid om te dineren bij het Fletcher Hotel. Er word een drie gangen keuze menu aangeboden voor €36,50 pp

LET OP: Meedoen aan de rit betekend dat u zich automatisch aanmeld voor het museum. Hiervoor zijn extra kosten, namelijk €16,- pp (Tenzij u een Museumjaarkaart, Vriendenloterij VIP-kaart, Rotterdampas of Ooievaarspas heeft, dan is het gratis)

Uw inschrijving is pas definitief nadat u het verschuldigde bedrag heeft overgemaakt op rekeningnummer: NL30INGB0008535383 ten name van BMW Roadsterclub onder vermelding van uw naam en uw lidmaatschapsnummer

Startpunt: Museum Louwman
                  Leidsestraatweg 57, 2594 BB Den Haag

Eindpunt:  Fletcher Hotel-Restaurant Leidschendam-Den Haag
                  Weigelia 22, 2262 AB Leidschendam

Totale lengte rit: 90 Km

  • Parkeren: Vanaf 9:30 uur
  • Ontvangst: Vanaf 10:00 uur
  • Museumbezoek: Aansluitend na de koffie in de Great Hall
  • Vertrek: Zodra u klaar bent in het museum
  • Aankomst: 16:30 uur
  • Eind: 18:00 uur
  • Aanvang diner: Vanaf 18:00 uur